ANWB AutoMaatje: bijdrage aan de leefbaarheid in Losser

Foto: ANWB

Platform Losser juicht alle initiatieven toe, die aan de leefbaarheid van de inwoners van Losser een positieve bijdrage levert.
Zo ook het Project ANWB AutoMaatje, dat door Stichting Fundament, samen met Gemeente Losser en de ANWB wordt geïnitieerd en gedragen.
Hierbij de officiële publicatie van Stichting Fundament, waarin men vrijwilligers oproept, zich te melden:

Oproep vrijwilligers

Chauffeurs en planners gezocht voor ANWB AutoMaatje.
De Gemeente Losser en Stichting Fundament gaan in samenwerking met de ANWB het project ANWB AutoMaatje opzetten in Losser.

Het project ANWB AutoMaatje.
Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Ook in Losser raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. ANWB AutoMaatje houdt in dat vrijwilligers (dorpsgenoten) met hun eigen auto minder mobiele inwoners vervoeren. Minder mobiele inwoners zijn inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Losser toe te voegen aan ons bestaande vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij vrienden.

Om dit project tot een succes te kunnen maken zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar vrijwillige chauffeurs en planners.  

Chauffeurs
Heeft u een eigen auto? En heeft u tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor het project hebben we een pool met chauffeurs nodig die dit project kunnen gaan uitvoeren. Als vrijwilliger chauffeur krijgt u een onkostenvergoeding van €0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Uw auto moet een geldige APK keuring hebben en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Daarnaast wordt u gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag af te geven. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt rijden. Dit kan een aantal ritten per week zijn of misschien één rit per maand. De keuze is aan u. 

Planners
Als planner gaat u een vervoersverzoek van een inwoner die zich heeft aangemeld koppelen aan een vrijwillige chauffeur die in het dorp of de omgeving woont. We zijn op zoek naar vrijwilligers die één dagdeel per week aanwezig kunnen zijn in ’t Lossers hoes om deze ritten te plannen. Voorkeur dinsdag- en/of donderdagochtend. Op deze ochtenden zult u samen met collega’s van Stichting Fundament in ons kantoor komen werken.

Wat bieden wij?
Ondersteuning en begeleiding door een professional
– Vergoeding van de Verklaring Omtrent Gedrag.

Contact
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Sherina Schouten, coördinator ANWB AutoMaatje Losser, op 053 536 9405 of anwbautomaatje@stichtingfundament.nl

Foto: ANWB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.